Fennikel er digg.

For første gang lager jeg en rett med fenikkel, og det ble kjempe godt! Strimlet svinekjøtt med fennikel stod på menyen.

Du trenger:

400 g ytrefilet av svin

1 liten purreløk

2 fennikler

1 dl laktosefri rømme

0,5 ts muskatnøtt

1 dl grønnsaksbuljong

 





1. Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent. Bruk olje eller smør.
2. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
3. Tilsett grønnsaksbuljong og rømme og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.

Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.

Tilbreding av fenniklene: Skjær av de grønne stilkene og bladene. Fjern roten ved å stikke skrå kutt innover i fennikelen. Del fennikelen i to. Skjær halvdelene opp i tynne flak.

Jeg serverte det med blomkålpurè (kok en blomkål godt, og bruk håndmikseren til å lage en jevn pure, smak til med salt og pepper).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits