Glutenfrie rundstykker og brød

Fredag har blitt bakedag. I går ble det en posjon rundstykker og et brød.

Her er oppskriften:

- 5 dl glutenfrie havregryn
- 2 dl mandelmel
- 1 ts natron

- 3,5 dl vann
- 0,5 dl solsikkefrø
- 1 ss psyllium husk
- 1 ts himalayasalt
- litt sitronsaft

 

Dette er den samme oppskriften som jeg har brukt tidligere, minus egg. Funket helt greit det også! Jeg brukte kjøkkenmaskinen og kvernet havregryn og mandler til mel. Jeg blandet pysllium husk og vann, og lot det stå i ca 5 min. Psyllium husk trekker til seg mye vann, så dette blir en seig masse. Blandet så alt sammen og rørte godt til en seig deig.

Dette ble 8 rundstykker. Jeg pyntet de med solsikkekjerner.

Jeg stekte de på 220 grader i 20 min.


Brukte samme oppskriften på brødet i tillegg til 2 egg, men stekte det ca 15 min lengre. Pyntet det med sesamfrø.Alt i alt syns jeg rundstykkene er mye bedre, mer luftige. Men det er jo litt enklere å bare lage et brød :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits