Rødbetburger a la KristofferJeg/vi har en plan om å bli flinkere til å prøve nye oppskrifter til middag. I går ble det rødbetburger fra boken Supermat. Det var veldig godt, og kan anbefales på det sterkeste.

 

Til 4 posjoner trenger du:

- 1 rødbet, revet

- 600 g karbonadedeig

- salt og kvernet pepper

- 1 egg

-1 salat

-4 hamburgerbrød/eller anna brød

-litt mel

Raita:

- 2 dl creme fraiche/rømme

- 1 ts olivenolke

- 2 rødbeter, revet

- 1 hvitløksbåt

- 1/2 finhakket chili

Skrell og riv rødbetene, og del dette i to like store posjoner. Bladn karbonadedeigen med revet rødbete, salt, pepper og egg. Form til 4 hamburgere, gni dem med olje og stek de. Først på høy varme på begge side, så ca 7 min på hver side med middels varme. Rør sammen raita av rømme med olivenolje, revet rødbete, hvitløk, chili, salt og pepper og smak til. Anrett salat og kjøtt på brødet (jeg brukte rundstykkene jeg lager forrige uke). En annenledes og nydelig middag!

Visste du at rødbete er veldig rik på kostfiber og antioksidanter, med andre ord veldig bra for immunforsvaret. den er også veldig rik på folat. Næringsstoffene og den flotte fargen bevares best om du koker eller ovnsbaker den med skallet på. Den bør oppbevares mellom 0-5 grader.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits