Rødbetquinoa med ertepesto

Ertepesto er en høydare. Nam! Jeg har blitt superfan. Smaker godt til alle slags salater. Andre middagen på rad med rødbeter, men det er så godt.Til 4 personer trenger man:

4 små rødbeter

3 dl quinoa

2 ss olivenolje

salt og pepper

150 g sukkererter

70 g ruccola

1 sitron

 

Ertepesto, 1 porsjon (rekker til ca 4-6 personer)

100 g mandler

2 dl dypfryste erter

saften av 1 sitron

1 hvitløksfedd

2 dl rapsolje

salt og pepper

 

Legg skrelte rødbeter i en kjele og kok dem i lettsaltet vann i ca. 20-30 min (alt etter str). Skyll quinoaen og kok den i lettsaltet vann ca 13 min (se pakken). Bland quinoaen med rødbeteme som nå er grovhakket. Hell over litt olivenolje, press en sitron over og krydre med salt og pepper. Strimle sukkerertene og bland dem i salaten.

Ertepestoen: Kjør mandler, erter, sitronsaft og hvitløk i en foodprosessor. Drypp litt olje oppi, litt av gangen, og kjør alt til en jevn røre. Smak til med salt og pepper.

Server med chevre.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits