Bakedag - brytebrød med valmuefrø og gresskarrundstykker

Har vært dårlig med oppdatering i sommer, beklager dette. Men nå skal alt bli så mye bedre. Sommeren har gått i ett og bloggen har blitt litt nedpriritert, men jeg er veldig takknemlig for alle dere som stikker innom uansett :-)

Fryseren er nesten tom så det er på tide å fylle på med litt brødmat igjen. I dag har jeg lager brytebrød og rundstykker, glutenfrie. Selvsagt.

Brytebrød:

200 g Jyttemel

100 g glutenfrie havregryn

1,5 ss bakepulver

2 ss olivenolje

1 ts salt

3 dl vann

1,5 dl keso/glutenfri cottage cheese (kjøpt i Sverige)

1 egg

Bland alt det tørre først. Tilsett olje, vann og keso. Smør deigen i en langpanne. Pynt med valmuefrø. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 20 min.

Oppskriften på rundstykkene finner du her. Den eneste endringen er at jeg brukte vann istedenfor eplejuice og pyttet opp en neve gresskarfrø i røren i tillegg til å pynte med gresskarfrø.

Én kommentar

Elisabeth

06.03.2014 kl.17:30

Hei :)

Funderer på hva jeg har gjort galt med brytebrødet, fulgte oppskrift til punkt og prikke men det ser overhode ikke ut som ditt ;)

Maria Helen Austnes

18.03.2014 kl.20:49

Elisabeth: Det var rart. Jeg har laget de mange ganger.

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits