Rundstykker med chiafrø

Har prøvd en ny oppskrift på rundstykker. De ble veldig gode. Lånte oppskriften fra bloggen til Silje.

SILJES CHIARUNDSTYKKER
4 stk
1 ss tørre chiafrø + 1 dl vann = gelé (la svelle 10 min)
1 dl Bokhvetemel
1 dl Havregryn, glutenfrie
1 dl knuste linfrø eller chiafrø
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
1/4 ? 1/2 ts salt
1 dl vann
0,5 dl rapsolje

Pynt med gresskarfrø oppå før steking hvis du vil.

Gjør slik:
- Lag først gelé av chiafrøene, deretter blandes alle ingredienser sammen og røres godt.
- La stå og svelle 15-20 min.
- Lag fire rundstykker, bruk gjerne plasthansker når du former dem.
- Stek på 200 grader i 40 min, midt i ovnen.

Jeg doblet oppskriften og puttet de i fryseren.

Hva er chia?

Chia frø er et lite frø, litt mindre enn sesamfrø i størrelse. Frøet kommer fra Mexico og er det frøet aztekerne livnærte seg på for mange hundre år siden. Frøet vokser på åkere og spises som de er, men chia blir også brukt til å spires. Chiafrø er en svært god kilde til omega 3 fettsyrer sammenliknet med andre frø og matvarer. Chiafrø har også et høyt innhold av protein og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor et fullverdig protein. Chiafrø er også rikt på mineraler, blant annet kalsium.


Chiafrø gjør at blodsukkeret ikke stiger så fort. Opptaket av karbohydrater forsinkes ved at det i tarmen blir en slags 'slimbarriere' å komme igjennom. Frøene svulmer opp og vil ta en del plass i mage/tarmsystemet. Det kan gi en metthetsfølelse, som kan være gunstig hvis du skal legge opp et kosthold for å gå ned i vekt. Det beste er å knuse frøene så mye som mulig for å få mest mulig tilgang på det sunne fettet i frøene. Frøene kan knuses i en blender, kaffekvern eller morter. Putt dem i din frokostblanding, ha det over frokostgrøt, legg de under pålegg på brødskiven, ha det i yoghurt sammen med andre nøtter og frø, putt de inni vaffelrøre (vil tykne røren), ha det i brød og rundstykker eller annen bakst. Ha det i smoothies, lag godterikuler med chiafrø inni eller bak chiamuffins.

Kilde: sanabona.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits