Gluten-, laktose og gjærfrie rundstykker

I dag har jeg laget en ny runde med rundstykker uten gluten, laktose og gjær. Min basisoppskrift er:

15 dl tørt (her blander jeg frø, nøtter(jeg bruker mest mandler) og mel alt etter som hva jeg har i skapet)

4 egg

2 ts natron

litt sitronsaft

7 dl vann

2 ss fiberhusk/psyllium husk

2 ts himalayasalt

 

Varier om du kjører nøtter og frø til mel eller ei i en foodprosessor, evt. 50/50 hele og malte frø. Jeg bruker stort sett hele frø. Jeg blandet pysllium husk og vann, og lot det stå i ca 5 min. Psyllium husk trekker til seg mye vann, så dette blir en seig masse. Blandet så alt sammen og rørte godt til en seig deig.

Dette ble ca 20 rundstykker. Jeg pyntet de med gresskarfrø.

Jeg stekte de på 220 grader i 20 min.







Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits