Økologisk rødbetsuppe

Rødbeter er høst. Høst er suppetid. Rødbeter i suppe er nydelig. I denne suppen er det masse deilige norske økologiske grønnsaker.
Du trenger:

6 rødbeter

2 gule løk

2 fekk hvitløk

2 ss olje

5 gulrøtter

250 g kål

1,5 l kraft (evt vann og grønnsaksbuljong)

2 lauvbærblad

salt, pepper

2 ss sitronsaft

Rens og riv 5/6 av rødbetene og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør eller olje i en kasserolle. Tilsett rødbeter, gulrot, poteter og kål i tynne strimler (evt. grovt revet). Hell over kraft og tilsett laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv resten av rødbetene grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette for at suppen skal få den fine rødfargen). Smak til med eddik, salt og pepper.
Server suppen med yoghurt naturell eller rømme. Kokte bokhvetegryn eller byggryn kan serveres som tilbehør til suppen. Toppes med litt manchego eller parmesan.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits