Gluten- og sukkerfrie vafler

Disse vaflene er virkelig en suksess. Disse liker man enten man spiser gluten eller ei. 10-12 plater 4 egg 4 ss sukrinmelis 3 dl laktosefri rømme (seterrømme om du vil ha lavkarbo) 1 dl mandelmel 2 ts bakepulver 2 ss fiberhusk Litt kardemomme/kanel Pisk egg og sukrin sammen. Tilsett rø...

Glutenfrie- og sukkerfri muffins med blåbær og mango

Muffins med en tvist. Disse er saftige og gode. De trenger litt planlegging på grunn avmangoen som må legges i bløt. Til ca 10 muffins trenger du: 50 g tørket mango 300 g mandelmel 0,5 dl vann 0,5 dl yaconsirup 1 ts vaniljepulver 1 ts bakepulver 70 g blåbær 4 egg Legg mango i bløt i ca...

Gluten-, laktose og gjærfrie rundstykker

I dag har jeg laget en ny runde med rundstykker uten gluten, laktose og gjær. Min basisoppskrift er: 15 dl tørt (her blander jeg frø, nøtter(jeg bruker mest mandler)og mel alt etter som hva jeg har i skapet) 4 egg 2 ts natron litt sitronsaft 7 dl vann 2 ss fiberhusk/psyllium husk 2 ts hima...

Rundstykker med chiafrø

Har prøvd en ny oppskrift på rundstykker. De ble veldig gode. Lånte oppskriften fra bloggen til Silje. SILJES CHIARUNDSTYKKER4 stk1 ss tørre chiafrø + 1 dl vann = gelé (la svelle 10 min)1 dl Bokhvetemel1 dl Havregryn, glutenfrie1 dl knuste linfrø eller chiafrø1 ts fiberhusk2 ts bakepulver1/4 ?...

Bakedag - brytebrød med valmuefrø og gresskarrundstykker

Har vært dårlig med oppdatering i sommer, beklager dette. Men nå skal alt bli så mye bedre. Sommeren har gått i ett og bloggen har blitt litt nedpriritert, men jeg er veldig takknemlig for alle dere som stikker innom uansett :-) Fryseren er nesten tom så det er på tide å fylle på med litt brødma...

Man tager hvad man haver.

En dæsj av ditt, og en dæsj av datt. Lin-, solsikke-, gresskar- og sesamfrø, havregryn, bokhvetemel, salt, psylliumhusk og vann i en bolle, så har du knekkebrød 1,5 time etter. Bruk det du har i skapet og lag dine egne knekkebrød.

Rundstykker med bokhvetemel

Da jeg baket rundstykker i dag byttet jeg ut mandelmelet med bokhvetemel og lot være å kverne havregrynene. Det ble en suksess. Ellers laget jeg de som vanlig, oppskriften finner du her.

Glutenfrie hamburgerbrød

Det er grillsesong. Da er det godt med hjemmelaget hamburgere med brød til. Baking med Jytte Mjøl har jeg ikke prøvd så veldig mye, men disse hamburgerbrødene ble vertfall en suksess. Du trenger: 300 g Jytte Orginal 1/2 ts himalaya salt 1 ss bakepulver 2 økologiske egg 4 dl vann 5 ss extra...

Glutenfrie frø-baguetter

Baguetter med mye havre og ulike frø. De smaker super godt, saftige. Perfekt. Du trenger: 250 g glutenfrie havregryn 100 g jytte mel Orginal Blå 100 g jytte fibra teff Grønn 50 g hirseflak 1 dl solsikkefrø 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 ts salt 2 ss bakepulver 3 økologiske egg 0,5 dl ø...

Knekkebrød med gresskar-, lin og solsikkefrø

100 g økologiske solsikkekjerner100 g økologiske linfrø50 g økologiske sesamfrø 50 g økologiske gresskarfrø50 g kli2 ss fiberhusk1/2 ts salt5 dl vannRør sammen deigen. La den så hvile i 10 min så fiberhusken får svelle. Smør utover bakepapir på 2 plater. De skal være tynne tynne tynne! Denne rør...

Svele uten gluten og laktose

Du trenger: 4 økologiske egg 4 ss laktosefri kremfløte 4 ss smeltet margarin uten melk 50 gram kokosmel (4-5 ss) 1/4 ts hornsalt en klype salt sukrinmelis etter ønske (ikke nødvendig, kokosmel har en god søtsmak i seg selv) Pisk eggene til eggedosis, bland i det våte, så det tørre.Min r...

Sprøeste knekkebrødet

Ny type knekkebrød, så sprøtt som d kan bli! 200 g økologiske solsikkekjerner50 gøkologiske linfrø50 g økologiskesesamfrø50 g kli2 ss fiberhusk1/2 ts saltlitt søtt, f.eks stevia om du ønsker (funker helt fint uten også)5 dl vannRør sammen deigen. La den så hvile i10 min så fiberhusken får svelle...

Knekkebrød a la Gro-Anette

Nye knekkebrød ble laget i dag. Har testet en ny oppskrift som jeg fikk med Gro-Anette. Du trenger: 4 dl sammalt rug (jeg brukte grønn teff) 4 dl store havregryn (jeg brukte glutenfrie) 2 dl solsikkefrø 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 ts salt (gjerne himalayasalt) 7 dl vann (jeg måtte bruke n...

Havrebanancookies

3 dl glutenfrie havregryn 1,5 dl bokhvetemel 1,5 dl kokosmel 4modne bananer 1 liten neve hakka valnøtter 4egg 1 ss yaconsirup (eller agave) 1 dl revet kokos 1 ts vanilje pulver 3ts kanel 1 dl soyamelk Stekes på 200 grader i 25 min,

Glutenfrie rundstykker og brød

Fredag har blitt bakedag. Igår ble det en posjon rundstykker og et brød. Her er oppskriften: - 5 dl glutenfrie havregryn- 2 dl mandelmel- 1 ts natron - 3,5 dl vann - 0,5 dl solsikkefrø- 1 ss psyllium husk- 1 ts himalayasalt- litt sitronsaft Dette er den samme oppskriften som jeg har brukt...

Ny posjon knekkebrød

Laget en ny posjon med knekkebrød i dag. Nam, enda bedre! Du trenger: 1 dl bokhvetemel 1 dl bokhveteflingor eller havregryn2 dl solsikkekjerner 1 ½ dl linfrø 1 dl sesamfrø 1dl gresskarkjerner 2 ss fiberhusk 1 ts salt 6-7 dl vann Bland sammen det tørre og rør inn vann til en rennende deig...

Verdens beste knekkebrød?

Dette er de beste knekkebrødene jeg har laget! Ever. Du trenger:1 dl grønn teff jyttemel (her kan du bruke kruskakli om du tåler gluten) 1 dl bokhveteflingor ½ dl melonfrø2 dl solsikkekjerner 1 ½ dl linfrø 1 dl sesamfrø 1/2 dl gresskarkjerner 2 ss fiberhusk 1 ts salt 6-7 dl vann Bland s...

Muffins

Julebakst! Har laget dobbel posjon på bananmuffins, en med og en uten kakao. Til en posjon trenger du: 5-6 dl mandelmel 3 modne bananer 3 egg 1 ss yaconsirup(eller agave) 1 dlrevet kokos 1 ts vanilje pulver 1 ts malt kardemomme 2 ts kanel (2 ts rå kakaopulver) Sett stekovnen på 175...

Knekkebrød

Laget disse knekkebrødene igjen i dag. Jeg endret litt på oppskriften og puttet1 tspsyllium husk i røren for at det skal binde seg bedre. Jeg skal prøve en litt annen stekemetode også. Jeg steker begge brettene på varmluft i 1,5 time på 150 grader. Her finner du oppskriften: http://mariaaustn...

Mine første rundstykker

Kjenner at jeg lengter etter ordentlig brød av og til så i dag tenkte jeg å gjøre noe med det! Her er oppskriften: - 5 dl glutenfrie havregryn- 2 dl mandelmel- 2 egg- 1 ts natron - 3,5 dl vann- 0,5 dl linfrø- 1 ss psyllium husk- 1 ts himalayasalt- litt sitronsaft Jeg brukte kjøkkenmaskinen ...

Ny posjon med sjokobanancookies

Jeg har laget en ny posjon med sjokobanancookies som jeg skal ha med hjem til julen! Eller jeg skal vertfall ha de i bilen på tur oppover! Blir ingen boller på Espa for meg i år ;-) Pyntet med med kokos denne gangen, og laget hele posjonen med kakao. Ble om mulig enda bedre! Oppskriften finner ...

Knekkebrød med masse frø

Oppskrift på herlige knekkebrød. 1 dl linfrø2 dl sesamfrø2 dl gresskarfrø2 dl solsikkefrø1 dl kokosmel (her kan du også bruke bokhvete eller kruskakli)1 dl havregryn (glutenfri om du ønsker)Litt himalayaaltca 4 dl vann Deigen skal være ganske rennende. Smør det utover på et bakepapir, stek de...

Himmelsk gode knekkebrød

Her kjem ei kjempe god oppskrift på hjemmelaget knekkebrød. 1 dl linfrø 0,5dl solsikkefrø 1,5dl sesamfrø 1 dl bokhveteflak 1 dl hirseflak 1 dl bokhvetemel 1 dl soyamel 0,5 dl kokosmel 5 dl glutenfrie havregryn 1 ts himalayasalt 7,5 dl vann Bland sammen det tørre og så det våte. He...

Mandelbrød

Dette fantastiske brødet har jeg laget flere ganger, da har jeg brukt oppskiften til Anita som har den flotte bloggen http://superlivsstil.net/, men denne gangen så manglet jeg endel frø så jeg erstattet dette med bokhvete og hirse. 10 dl hakkede mandler/evt mandelmel 2 ss fiberhusk 3/4 dl k...
Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits