Glutenfri pizza med: chevre og serrano, og parmesan og serrano.

I dag ble det pizza til middag. Vi lager to forskjellige typer. En med chevre og serrano, den andre med serrano og parmesan. Himmelsk! Serrano, parmesan, pesto, pinjekjerner og ruccola. Gylden chevre og serranoskinke. Ta på topping etter at bunnen er ferdig stekt. Oppskrift til bunn...

Gulrotsuppe

Denne deilige suppen laget jeg i helgen. Anbefales. Det er kaldt ute. Man trenger noe ekstra å varme seg på. Denne suppen er perfekt. Kremet og smakfull. Til 2 porsjoner trenger du: 3 gulrøtter 1/2 rødløk 1/2 purreløk 3 hvitløksfedd 1/2 chili en bit ingefær 1 grønnsaksbuljong 6 dl van...

Nytelse - halloumi med ertepesto og granateple

Mannen min har slått til igjen. Denne middag er sinnsykt god. Stekt halloumi, ertepesto, alfalfaspirer, quinoa, salat og chevre. Middag, akkurat sånn jeg liker den. Ertepesto finner du oppskrift på her.

Søtpotetsuppe med halloumi

Jeg har en fin fin mann som lager nydelig mat. Denne suppen er på topp tre. Rykende varm søtpotetsuppe med stekt halloumiost på spyd. Den perfekte middagen. Du trenger til 4 posjoner: 2 søtpoteter (store) 1 gul løk 1 hvitløksfedd 1 ss olivenolje 1 buljongterning 1 liter vann salt og pep...

Økologisk rødbetsuppe

Rødbeter er høst. Høst er suppetid. Rødbeter i suppe er nydelig. I denne suppen er det masse deilige norske økologiske grønnsaker. Du trenger: 6 rødbeter 2 gule løk 2 fekk hvitløk 2 ss olje 5 gulrøtter 250 g kål 1,5 l kraft (evt vann og grønnsaksbuljong) 2 lauvbærblad salt, pepper 2 ...

Minipizza uten gluten og gjær

Det er pizzatid. Dissestod på menyen. Nydelig med små pizzaer med forskjellig fyll. Ha på det du liker på en pizza - alt etter smak og behag. Vi har en forkjærlighet for chevre og serranoskinke, men det er artig med litt nye smaker innimellom. Bunnene blir sprø og gode. Det er perfekt å lage opp ...

Pannekaker uten gluten, sukker og melk.

Pannekaker med en tvist, banan. Disse pannekakene smaker supergodt! Bananpannekaker, ca. 10 pannekaker, nok til 3-4 personer2 dl kokt quinoa4 egg2 moste bananer2 ss kokosolje2,5 dl bokhvetegryn og havregryn3 ss kokosmel1 ss hampprotein pulver1 ts kanel1/2 ts kardemomme1 ts himalayasalt1 ts bak...

Glutenfripizza med urtetomatsaus fra egen hage

Lørdagspizzaen med tomater og masse masse urter fra egen hage. Denne pizzaen er laktose, gluten og gjærfri. Perfekt for alle med matallergi. Oppskriften finner du her.

Miracle nudles

Jeg har tidligere skrevet om kelpnudler, men de var jo ikke noe å skryte av. Men disse miracle noodles er fantastiske. Kan anbefale de på det varmeste. Nam! De smaker veldig godt, helt som vanlige nudler. De er veldig bra om du prøve å spise low carb også,null carbs. Thumbs up! Du får kjøpt de he...

As good as it gets!

Nydelig middag laget av Lars som holdt kurset. Indisk med salat, "ris" og nydelige dressinger. Denne står på menyen hos oss veldig snart. Da skal jeg dele oppskriften også.

Kelp.

Jeg bestilte meg en pakke Kelp nudler på iHerb for en stund tilbake, og i går skulle de til pers.Kan ikke si at de var så veldig gode,smakte bare rart. Tilfredsstilte ikke mine smaksløker så jeg kommer ikke til å bestille det igjen.Men de ser jo fine ut :-)Jeg har bestilt noen pakker med miracle ...

Lasagne a la Maria

Denne lasagnen laget jeg ikke av en spesiell oppskrift, men brukte det vi hadde i kjøleskapet. Laget først en tomatsaus av hakkede tomater, litt tomatpure, løk, sellerirot, hvitløk, frisk basilikum og annet krydder. Stekte karbonadedeig og blandet i. Denne lot jeg småkoke i ca 20 min. Varmet sp...

Ovnsbakte rotgrønnsaker med chevre

Her bruker du bare det du har i kjøleskapet. Vi brukte blomkål, brokkoli, gulrot, rødløk, pastinakk, sellerirot, persillerot, rødbeterogrettich. Toppes med chevre, balsamicoeddik ogfersk rosmarin. Bakes i ovnen på 225 grader i ca 20 min. Strø over gresskarfrø før servering.

Mango- og chili salat ned cashewnøtter

En litt annerledes salat som smaker friskt og godt med en ekstra tvist. 2 porsjoner 1/2 dl hvit quinoa 1/2 dl sort quinoa 50 g ruccola 1 moden mango 1 neve strimlet sukkererter 1 strimlet salatløk 1/2 finhakket rød chili saften av 1/2 lime 2 ss hakket frisk koriander 1 dl usaltede ca...

Rødbetquinoa med ertepesto

Ertepesto er en høydare. Nam! Jeg har blitt superfan. Smaker godt til alle slags salater. Andre middagen på rad med rødbeter, men det er så godt. Til 4 personer trenger man: 4 små rødbeter 3 dl quinoa 2 ss olivenolje salt og pepper 150 g sukkererter 70 g ruccola 1 sitron Ertepesto, 1...

Rødbetsalat med grillet halloumi

Har vært flink i det siste. Vi har spist MYE grønnsaker og lite kjøtt. Det er faktisk utrolig deilig. Så mange smaker som kommer bedre frem når man ikke har kjøtt til. Denne retten kan anbefales på det varmeste. Til 2 personer trenger man: 2 dl tørkede mungbønner 2 rødbeter 2 gulrøtter 2 s...

Elgkjøtt med fløte-og tyttebærsaus og grønnsaker

Denne middagen laget jeg på 15 minutter og den smaker nydelig. Stek først elgkjøtt sammen med løk og sopp. Ha i laktosefri rømme og fløte, og gi det et raskt oppkok. Ha i ett par ss tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper. Gi brokkoli og blomkål et raskt oppkok. Dig in.

Laks med honning- og mandelglasur

Laks med en vri. Tok1 ss raw manuka honning og hakket noen mandler som jeg strødde over laksen før steking i ovnen. Serverte med ovnsbakte grønnsaker som er kokt i litt matfløte.

Middagstips: Gresskar-spaghetti

En herlig pasta! Gresskarspaghetti kan anbefales på det sterkeste. Supersunt og enkelt. Vi hadde hjemmelaget kyllingkjøttboller med tomatsaus med gresskarspaghetti og salat. NAM! Jeg skrellet gresskaret og brukte et juliennejerntil å lage "spaghetti". Kokte så opp vann med salt, og lot gresskar...

Chevregrateng med spinat

Nydelig supersunn søndagsmiddag! Du trenger: * ønsket mengde spinat (frossen eller fersk) * 1 pk linser * 1/2 purreløk * 2 tomater * 1 bx hermetiske tomater * 1/2 løk * 2 fedd hvitløk * 400 g karbonadedeig * 1/2 chevre (vi brukte den fra Tine) * 5-6 valnøtter * 1/2 ts muskatnøtt * ...

Rødbetburger a la Kristoffer

Jeg/vi har en plan om å bli flinkere til å prøve nye oppskrifter til middag. I går ble det rødbetburger fra boken Supermat. Det var veldig godt, og kan anbefales på det sterkeste. Til 4 posjoner trenger du: - 1 rødbet, revet - 600 g karbonadedeig - salt og kvernet pepper - 1 egg -1 salat ...

Svinefilet med ovnstekte grønnsaker og chevre

Søndagsmiddagen ble rester av grønnsaker med chevre. Jeg elsker smaken av chevre! Smaker godt til omtrent alt av kjøtt og grønnsaker. Vi brukte brokkoli, rød løk, pastinakk, gulrot. Krydret med salt, pepper og rosmarin. Helte over litt balsamicoeddik og olje. Stekte det i ovnen på 225 grader i f...

Moussaka uten potet

Laget en nydelig moussaka i dag, uten laktose og gluten. Du trenger: 400 g karbonadedeig1 squash1aubergin1 dl olivenolje2 tshimalayasalt1/2 ts pepper1 boks tomater med hvitløk1 stor løk1 fedd hvitløk1 kvast persille og noen sorte oliven1 1/2 dl fløte (eller rømme)2 egg1 pastinakk Skjær squash,...

Baconsurret kylling med soppstuing, dadler og kål

Dette er nok en av de beste middagene jeg har laget på lenge. En skikkelig søndagsmiddag. Du trenger: 2 kyllingfiletersalt og kvernet pepper 1 hode nykål eller spisskål (evt. kinakål) Soppstuing: 2 dl sjampinjong, hakket½ løk1 dl fløtesalt og pepperKrydre filetene med salt og pepper, og sur...

Fennikel er digg.

For første gang lager jeg en rett med fenikkel, og det ble kjempe godt! Strimlet svinekjøtt med fennikel stod på menyen. Du trenger: 400 g ytrefilet av svin 1 liten purreløk 2 fennikler 1 dl laktosefri rømme 0,5 ts muskatnøtt 1 dl grønnsaksbuljong 1. Brun smøret og tilsett strimlet svin...

Hjemmelaget pizza

Deigen 1 dl Jyttemjøl Teff (jeg brukte den blå da det var denne jeg hadde)1 dl bokhvetemel1 dl glutenfri havregryn1 dl knuste linfrø/chiafrøCa 1-2 ss tørre chiafrø bløtlagt 10 min i 3 dl vann2 ts bakepulver + litthimalayasalt Blandet alt sammen og lot deigen stå i ca 10 min før jeg helte den på...

Nøtteost a la rømme

Denne nøtteosten er den beste jeg har laget! Thumbs up! I gårlajeg cashewnøtter i bløt.Brukte kjøkkenmaskinen for å mose de denne gangen, og det var nok det som gjorde den så sykt luftig og god. Tidligere har jeg bare brukt stavmiksern. Helte vannet av nøttene over i en annen bolle. Spedde såpå...

Dagens middag

I dag laget jeg en nydelig middag akkurat etter min smak. Skrellet asparges og surret den i serrano skinke. Delte opp litt chevre ost og gratinerte i ovnen i ca 15 min. Smaker helt fantastisk. Serverte med økologisk salat, paprika og tomat. Kan det bli bedre?
Maria Helen Austnes

Maria Helen Austnes

31, Haram

Noen av mine interesser er interiør, supermat og mote, og det er dette du kan lese om på min blogg. Jeg bor sammen med kjæresten min, Kristoffer, og staffordshire bullterrieren vår, Mana, på Etterstad i Oslo. Vi har en 3 roms leilighet med en liten hage som vi kjøpte sommeren 2011. Vi er veldig glad i det moderne 70-tallet som du kan se på mange av bildene. Håper du liker det du leser både om interiør og mat, og ikke minst blir inspirert til en hverdag med mindre sukker og kunstige tilsetningsstoff! Bruk kode, QIP365, ved din første iHerb bestilling og får 5 dollar i avslag!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits